ریزش مو در مردان علت و درمان

حدود 85 درصد آقایان پیش از رسیدن به سن 50 سالگی با مشکل کم پشت شدن شدید مو مواجه می‌شوند و ریزش موی برخی حتی پیش از پای گذاشتن به 21 سالگی شروع می‌شود. البته خبر خوش این است که با رژیم غذایی سالم، مصرف فراورده‌های مراقبت از مو و مراجعه به متخصص می‌توان دوباره موهایی پرپشت داشت.

کلینیک تخصصی موی رنسانس با متخصصان با تجربه و توانمند خود تمام دانش و تجربه‌ی خویش را بهمراه جدیدترین متد روز به خدمت می‌گیرد تا ضمن بررسی دقیق و تشخیص قطعی مشکل شما، بهترین مشاوره و درصورت لزوم موثرترین روش درمانی مختص شما را (مزوتراپی،لیزر درمانی و کاشت وترمیم مو) به بهترین نحو ارائه دهد. جهت دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت می‌توانید ازطریق پل ارتباطی 02188943653 و 02122088210 با همکاران متخصص ما تماس حاصل نمایید.

دلایل و عامل‌های خطر ریزش مو در مردان

از آنجایی که گونه‌های متفاوتی از ریزش مو وجود دارد، یافتن دلیل اصلی این مشکل قدری دشوار است. بنابراین نگاهی اجمالی خواهیم داشت به شایع‌ترین دلایل ریزش مو که پوست سر سالم و بدون زخم را درگیر می‌کند. آلوپسی دانش واژه پزشکی ریزش مو است. ابتلا به بیماری خودایمنی دلیل دیگری برای ریزش مو (آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه‌ای) یا طاسی منطقه‌ای (سکه‌ای) محسوب می‌شود که در آن موی تمام یا بخشی از بدن، معمولاً موی سر، به دلیل عدم توانایی سیستم ایمنی در شناخت سلول‌های بدن و حمله به بافت می‌ریزد. در مراحل اولیه منطقه‌های سکه‌ای طاسی ایجاد می‌شود. این عارضه در یک تا دو درصد موارد تمام پوست سر (آلوپسی توتال) یا تمام پوست بدن (آلوپسی یونیورسال) را دربرمی‌گیرد.

اکثر موارد ریزش مو از بیماری داخلی یا سیستمی نشأت نمی‌گیرد و به رژیم غذایی نامناسب نیز مربوط نمی‌شود. مو صرفاً به دلایل ارثی و نیز در قالب بخشی از روند طبیعی افزایش سن کم پشت می‌شود. بسیاری از آقایان در شروع دهه سوم و چهارم زندگی نوعی ریزش موی ناشی از دلایل روان‌شناختی را تجربه می‌کنند. پستی و بلندی‌های زندگی، مانند ضربه‌های عاطفی، بیماری‌ها و کمبود پروتئین در اثر رعایت رژیم‌های غذایی سختگیرانه نیز خراج خود را از موها می‌گیرد. ابتلا به بعضی بیماری‌ها از قبیل نارحتی‌های تیروئید و کم خونی ناشی از کمبود آهن به ریزش مو منجر می‌شود. آزمایش‌های خون تیروئید و دیگر آزمایش‌ها نظیر CBC عموماً روی افراد دچار ریزش موی معمول انجام می‌شود، اما باید دلایل قابل درمان ریزش مو را نیز در نظر گرفت.

الگوی طاسی مردانه

کلاس 1: خط رویش موی یک مرد جوان یا پسر نوجوان بدون هیچ گونه طاسی دیده می‌شود. رستنگاه مو معمولاً بالای چین ابرو قرار دارد.

کلاس 2: رستنگاه موی مرد بالغ یا بزرگسال را نشان می‌دهد که حدود یک و نیم سانتی متر بالاتر از چین فوقانی ابرو است و در اطراف شقیقه عقب رفته است. اثری از طاسی وجود ندارد.

کلاس 3: اولین مرحله ریزش موی مردانه دیده می‌شود که مشخصه آن عقب رفتن مو در شقیقه‌ها است.

کلاس  3 (فرق سر یا ورتکس): ریزش موی زودهنگام در فرق سر (بالای سر) دیده می‌شود.

کلاس 4: ریزش موی جلوی سر و اطراف فرق سر بیشتر می‌شود، اما هنوز باریکه‌های یکدستی از مو بالای سر وجود دارد که فرق سر را از جلوی سر جدا می‌کند.

کلاس 5: ناحیه‌های طاسی جلو و بالای سر بزرگتر می‌شود وباریکه موی جدا کننده این دو ناحیه به تدریج محو می‌شود.

کلاس 6: باریکه جدا کننده مو از بین می‌رود و ناحیه طاسی بزرگی پیوسته‌ای به جا می‌ماند که از جلو تا بالای سر را دربرمی‌گیرد. موی دو طرف سر نیز بالاتر از از حد طبیعی است.

کلاس 7: بیمار دچار ریزش موی شدید  است و فقط حلقه باریکی از مو در پشت و اطراف سر وجود دارد.

درمان ریزش مو در مردان

کنترل تاثیر اندروژن بر فولیکول‌های مو هدف اصلی از روش‌های درمانی ریزش موی مردانه محسوب می‌شود. دو روش داخلی و خارجی برای غلبه بر مشکل ریزش موی آقایان وجود دارد.

درمان داخلی ریزش مو با الگوی مردانه

در درمان‌های داخلی سعی می‌شود تولید دی هیدروتستوسترون (DHT) یعنی هورمون مردانه‌ای کنترل شود که فولیکول‌های موی افراد مستعد ریزش مو به لحاظ ژنتیکی را ضعیف می‌کند. بازدارنده‌ی 5ـ  آلفا ـ ردوکتوز دارویی است که برای درمان ریزش موی مردانه تجویز می‌شود. 5ـ  آلفا ـ ردوکتوز آنزیمی است که در غدد فوق کلیوی (آدرنال) وجود دارد و تستوسترون را به  DHT تبدیل می‌کند. این دارو اثر آنزیم را محدود می‌کند.

فیناستراید (پروپشیا)

جدیدترین داروی ریزش مو با الگوی مردانه فیناستراید یا پروپشیا است که با مسدود کردن 5ـ  آلفا ـ ردوکتوز تبدیل تستوسترون به DHT را کاهش می‌دهد.

پروپشیا با توجه به بررسی‌های انجام شده باید از ریزش مو جلوگیری کند. اما مشکل اینجاست که دو نوع آنزیم 5ـ  آلفا ـ ردوکتوز نوع یک و نوع دو وجود دارد. پروپشیا فقط آنزیم نوع دو را متوقف می‌کند. اگر مصرف این دارو قطع شود، اثر آن پس از 6 ماه از بین می‌رود و مو پس از 12 ماه به کم پشتی قبل از شروع درمان می‌شود.

درمان‌های خارجی

ماینوکسیدیل یا روگین یکی از درمان‌های خارجی (موضعی) ریزش مو است که رشد موی صورت، بدن و سر را افزایش می‌دهد. ماینوکسیدیل مویرگ‌ها را گشاد می‌کند.

پی آر پی

درمان با پلاسمای سرشار از پلاکت ( پی آر پی) روشی است که در آن مقداری خون از بیمار گرفته می‌شود و پس از قرار دادن در سانتریفیوژ، فقط سلول‌های غنی شده (پلاسمای سرشار از پلاکت) در پوست سر تزریق می‌شود. پروتئین‌های ضروری تزریق شده رشد طبیعی مو را تحریک می‌کند. پی آر پی را می‌توان در کنار جراحی کاشت مو یا مصرف داروهایی مانند فیناستراید یا ماینوکسیدیل انجام داد تا نتیجه بهتری به دست آید.

مزوتراپی 

از تکنیک اصلی مزوتراپی روش‌های متعددی چون Mesoplasty یا MesoHair استخراج شده است که در درمان ریزش موی زنان و مردان کاربرد دارند.

تزریق‌های مزوتراپی به دو روش دستی یا با استفاده از تفنگ مخصوص مزوتراپی انجام می‌شود. روش دوم سرعت بالاتری دارد و بیمار درد کمتری را متحمل می‌شود.

محلول مزوتراپی به تدریج هورمون DHT را خنثی می‌کند و رشد مجدد مو را موجب می‌شود.

لیزر تراپی

لیزر مورد استفاده دارای کلاهک بازی است که 100 درصد ناحیه مورد نظر را پوشش می‌دهد و فولیکول‌های مو را به خوبی تحریک می‌کند. نور پرتو لیزر با افزایش متابولیسم فولیکول‌ها و تحریک تولید پروتئین از ریزش مو جلوگیری می‌کند یا حتی آن را متوقف می‌سازد. به علاوه لیزر درمانی با استفاده از تجهیزات به شکل کلاه یا شانه نیز در خانه قابل انجام است که مورد تایید FDA نیز قرار دارد.

توصیه می‌شود لیزر تراپی به مدت 8 هفته هر هفته دو یا سه جلسه 30 دقیقه‌ای، به مدت 16 هفته به صورت هفتگی و پس از آن به مدت 6 ماه هر ماه دو جلسه در کلینیک انجام شود. درمان‌های فصلی نیز باید به منظور حفظ نتایج دنبال شود. درمان خانگی نیز معمولاً دو یا سه نوبت در هفته به مدت 20 دقیقه انجام شود.

کاشت مو

کاشت مو عملی جراحی است که در آن فولیکول‌های مو از بخش دیگری از بدن به نام ناحیه اهدا کننده گرفته می‌شود و به بخش کم‌پشت یا طاس یعنی ناحیه دریافت کننده پیوند زده می‌شود. کاشت مو عمدتاً برای درمان طاسی با الگوی مردانه انجام می‌شود. پیوندهای حاوی فولیکول‌های مو که در برابر طاسی مقاوم هستند، از ناحیه‌هایی مانند پشت سر گرفته و در ناحیه مورد نظر کاشته می‌شود. البته کاشت مو برای درمان ریزش مژه و ابرو، ریزش ریش، موی قفسه سینه، موی ناحیه شرمگاهی و همچنین پوشاندن جای زخم باقی مانده از تصادف‌ها یا جراحی‌هایی مانند لیفت صورت و کاشت موهای پیشین نیز کاربرد دارد. کاشت مو با پیوند پوست تفاوت دارد، در عمل پیوند پوست تقریباً تمام لایه‌های درم و اپیدرم اطراف فولیکول مو و بسیاری از گرافت‌های بسیار ریز نیز پیوند زده می‌شود و فقط به یک باریکه پوست اکتفا نمی‌شود.

از آنجایی که مو به طور طبیعی در گروه‌های 1 تا4 تاری رشد می‌کند، در روش‌های فعلی واحدهای فولیکولی در گروه‌های موجود برداشته و پیوند زده می‌شود. بنابراین جراحی کاشت مو نتیجه‌ای طبیعی با جهت‌گیری اصلی و معمول موها را به دست می‌دهد. بسیاری از آقایان ترجیح می‌دهند ترکیبی از چند روش را امتحان کنند تا به نتیجه بهتری دست یابند.

موی مصنوعی (کلاه گیس)

چنانچه امکان بهره‌گیری از هر یک از درمان‌های اشاره شده وجود نداشته باشد، می‌توان به کمک موی مصنوعی (کلاه گیس) بار دیگر موهایی زیبا و پرپشت داشت. ما در کلینیک رنسانس ماندگاری و طبیعی بودن موهای ترمیمی را تضمین می‌کنیم.