لیزرتراپی مو چیست؟

امروزه روش های درمانی زیادی برای تقویت موها جهت افزایش تراکم، جلوگیری از ریزش، خون رسانی در سطح سر ،بازسازی موهای آسیب دیده و ضعیف انجام می شود که تعیین نوع انجام این متد بستگی به شرایط فردی دارد .افرادی که دچار ریزش موهای خود می شوند از ابتدا پیگیری های لازم را انجام نم یدهند و این ریزش زمانی برایشان چشمگیر و ناراحت کننده می شود که حجم زیادی از موهای خود را فرد از دست می دهد .در چنین شرایطی ایده آل ترین راه درمان کاشت مو (کاشت مو به روش SUT) می باشد.اما در صورتی که به موقع متوجه ریزش مو و ضعف آن شوند می توانند از روش های تقویتی همچون مزوتراپی ، پی آر پی ، لیزر تراپی و... استفاده نمایند.


در این مقاله قصد داریم درباره یکی از روش های تقویت مو یعنی لیزر تراپی که امورزه در کلینیک های معتبر با استفاده از دستگاه مخصوص انجام می شوند صحبت نماییم.


تقویت مو به روش لیزرتراپی

یکی از راه های موثر تقویتی مو ، لیزرتراپی یا همان لیزر سرد ( low level laser ) می باشد که نوعی لیزر با انرژی نوری تولید شده می باشد . طی مطالعات و تحقیقات پزشکی مورد بررسی اثربخشی و ایمنی این روش به اثبات رسیده است.این روش درمانی روشی نوین در درمان ریزش مو محسوب می شود و امروزه به دلیل نتایج مثبت آن طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. دستگاه لیزرتراپی اثر گرمایش ندارد و بنابراین هیچ یک از آسیب های مربوط به سوختگی پوست با لیزر در بیمار ایجاد نمی شود . دستگاه های لیزرتراپی از لیزرهایی با سطح انرژی نوری و جریان کم که خاصیت درمانی دارند، برای رفع مشکل ریزش مو بهره می برند. نحوه ی تاثیرگذاری لیزر بر روند رشد موها مشابه با بیوتراپی نوری است.

تقویت مو


این متد با سطح انرژی و جریان کم همراه با اثر بخشی بالا صورت می گیرد. در روش لیزر تراپی به هیچ وجه شاهد عوارض و یا انجام جراحی نخواهیم بود و بلعکس لیزرتراپی به صورت کاملا آسان و با بالاترین جوابدهی برای تقویت، استحکام موها و بازگشت فولیکول های ضعیف شده و برای الگوهای مردانه و زنانه علل الخصوص قبل از کاشت مو توصیه می شود.همچنین افرادی که پیش تز اقدام به کاشت مو نموده اند می توانند جهت تقویت موهای کاشته شده خود از این روش استفاده نمایند تا زخم های ناشی از عمل بهبودی سریع تر و باعث تقویت مجدد پیاز فولیکول های مو شود .


این تکنولوژی پیشرفته و نوین امروزه در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است و پزشکان و متخصصان این روش را در کنار روش های دیگری مانند محصولات ضد ریزش مو، داروهای مسدود کننده ی DHT ، محلول ماینوکسیدیل و... به عنوان یک روش موثر برای درمان ریزش مو می دانند.


لیزرتراپی چگونه عمل می کند؟

انرژی اشعه ی لیزر با استفاده از اصول علمی بیوتراپی نوری عمل می کند. با تابش اشعه ی لیزر، سلول های هدف آن را جذب کرده و سپس شروع به بازسازی خود می کنند. اشعه ی لیزر در بافت های عمقی پوست سر نفوذ می کند و موجب تحریک جریان خون در پشت سر و همچنین تحریک متابولیسم سلولی برای سنتز پروتئین می شود. مطالعات بالینی نشان داده است که فعالیت میان سلولی و درون سلولی موجب شکسته شدن DHT (هورمون دیهیدروتستوسترون که عامل ریزش مو است) می شود و در نتیجه ریزش مو ها متوقف می شود. برای آن که بتوانید عملکرد لیزر را به خوبی درک کنید، در ابتدا باید در مورد چگونگی رشد موها و جایگزینی آن ها و همچنین چرخه ی رشد موها اطلاع داشته باشید.


هرکدام از موهایی که در سر می رویند تا چند سال رشد می کنند و سپس می ریزند. سپس ریشه ی مو تا چند هفته استراحت می کند و سپس مجددا موی جدیدی از ریشه شروع به رشد می کند. این چرخه در تمام طول عمر ما ادامه دارد. متاسفانه با بالا رفتن سن، تعداد موهای جدیدی که جایگزین موهای قبلی می شوند کم شده و ضخامت و رنگ موها کمتر می شود. و به همین دلیل به تدریج موها کم پشت می شوند و ممکن است قسمتی از سر دچار طاسی شود. بنابراین ریزش موها بخشی از چرخه ی طبیعی مو است و دلیل طاسی شما ریزش مو ها نیست، بلکه این موضوع است که موهای جدید جایگزین موهای قبلی نمی شوند.


لیزردرمانی موجب بازسازی ریشه های مو و تقویت آن ها می شود. این تاثیر لیزر موجب کاهش روند پیشروی ریزش و کم شدن موها شده و حتی در مواردی روند ریزش و کم پشت شدن مو ها را برعکس می کند و د رواقع موجب پر پشت شدن و بازگشت موهای از دست رفته می شود. البته در صورتی که ریشه ی موها بمیرند، دیگر امکان بازیابی آن وجود ندارد و تنها راه بازگشت مو در این حالت کاشت مو می باشد. بنابراین هرچه قدر درمان را سریع تر شروع کنید، به نتایج بهتری می رسید.


نور قرمز با تاثیرات درمانی موجب افزایش جریان خون در سر می شود و در نتیجه تعداد گلبول های قرمزی که اکسیژن تازه و مواد مغذی را به ریشه ی موها می رسانند افزایش پیدا می کند. نتیجه ی این کار آغاز چرخه ی بازسازی در سر و پاکسازی مواد زائد در اطراف ریشه ی مو است. در نتیجه ی این درمان لایه ی کورتکس در ساقه ی مو ضخیم تر شده و لایه ی کوتیکل بسته می شود که این امر موجب می شود موی سر بسیار نرم تر و سالم تر به نظر بیاید و درخشندگی بیشتری داشته باشد. استفاده از لیزرتراپی در کنار درمان KLS و تجویز داروهای خوراکی باعث می شود که این روش تاثیرات بهتری داشته باشد، چرا که لیزرتراپی مو موجب بسته شدن کوتیکل مو می شود. در صورتی که همزمان با لیزرتراپی مو از نرم کننده های مو استفاده کنید، موهای آسیب دیده، موخوره ها و موهای خشک به تدریج بهبود پیدا می کنند.


مزایای لیزرتراپی

• ترمیم آسیب های شیمیایی

• توقف ریزش در موها

• تحریک فولیکول های مو، کلاژن سازی و افزایش فعالیت سلولی .

• استحکام، رشد مو، موهای پر، ضخیم، سالم و براق .

• لیزرتراپی باعث رشد مجدد موها می شود.

• تنها پس از یک جلسه ی درمانی، جریان خون در سر را تا 54 درصد افزایش می دهد.

• برای اطمینان از صحیح بودن میزان انرژی انتقال داده شده، انرژی لیزر را از موقعیت های مختلف به سر می تاباند.

• کیفیت ساقه ی مو را بهبود می دهد.

• موجب درمان خارش کف سر می شود.

• قدرت مو ها و قابلیت ارتجاعی آن ها را افزایش می دهد.

لیزرتراپی


چه کسانی بهترین کاندید برای لیزرتراپی مو هستند؟

تمامی افرادی که از مشکل ریزش مو یا کم پشت شدن موها رنج می برند، کاندید مناسبی برای این روش درمانی هستند. در مواردی که پزشک متخصص با بیمارانی رو به رو می شود که به دلایلی کاندید مناسبی برای عمل کاشت مو نیستند، انجام لیزردرمانی قطعا پاسخ مناسبی برای درمان است. مواردی که ممکن است بیمار برای انجام عمل کاشت مو رد صلاحیت شود عبارتند از:

✔ بیمارانی که در مراحل اولیه ی ریزش مو هستند (یک تا 7 سال از شروع ریزش موی آن ها می گذرد) و هنوز تعداد زیادی از موها در قسمت جلوی سر در حال رشد هستند و بنابراین این احتمال وجود دارد که با انجام کاشت مو، موها وارد شوک شوند و یا به موها آسیب وارد شود و بنابراین روند ریزش موها در واقع شدید تر شوند.

✔ زنانی که دچار ریزش مو و کم پشت شدن موها در تمامی مناطق سر خود شده اند و بنابراین نواحی کنار و پشت سر که معمولا موهای پیوندی از آن گرفته می شود نیز دچار مشکل ریزش مو هستند و به همین خاطر احتمال موفقیت آمیز بودن پیوند و کاشت مو کم است.


نتایج و انتظارات بعد از لیزرتراپی

ظرف مدت زمان سه ماه می توان نتایج درمان را مشاهده نمود. فولیکول مو برای شروع مجدد تولید مو به زمان نیاز دارد و مدتی طول می کشد که ساقه ی مو از پوست سر عبور کند و تا حدی که قابل رویت و تشخیص باشد، رشد کند. معمولا بعد از سه ماه از شروع درمان، بیمار اولین نشانه های اثر بخشی لیزردرمانی را مشاهده خواهد کرد و ظرف مدت زمان شش ماه به نتایج نهایی درمان خواهد رسید.


طی یک مطالعه ی انجام شده، بعد از 20 جلسه ی درمانی (10هفته)، در 92 درصد از بیماران رشد موها افزایش یافته بود و در 98 درصد از بیماران روند ریزش موها تا حدود بسیار چشمگیری کند شده و یا متوقف شده بود. بعد از سی و ششمین جلسه ی درمانی، در 97 درصد از بیماران، تعداد موهای سر حداقل 20 درصد افزایش یافته و در 89 درصد از بیماران، تعداد موهای سر حداقل 30 درصد بیشتر شده بود. به همین ترتیب 57 درصد از بیماران رشد 50 درصدی داشته و 65 درصد از بیماران اظهار کردند که نواحی طاسی سر آن ها که به وضوح قابل مشاهده بوده است، بهبود یافته و کوچک تر شده است.


آیا درمان ریزش مو با لیزر روش ایمنی است؟

بله. نوع لیزر مورد استفاده در این روش، لیزر کم توان یا لیزر سرد (LLLT) است که دارای تمامی استانداردهای بین المللی ایمنی است و به عنوان یک دستگاه درمانی "بدون خطرات چشمگیر" محسوب می شود و در بین لیزرهای به کار برده شده در زمینه کازمتیک (پزشکی زیبایی) در کلاس IIIA قرار دارد.


هزینه تقویت مو به روش لیزر تراپی

لیزرتراپی 5 تا 30 دقیقه نهایتا زمان برده و هزینه ها کاملا بستگی به تعداد جلسات مورد نیاز مو های فرد دارد .معمولا پکیج درمانی دوره شش ماهه و به صورت هفتگی می باشد و این جلسات با توجه به میزان نیاز فرد و مدت درمان آن تعیین می شود که دادن برنامه های درمانی حتما باید توسط متخصصین در این امر صورت بگیرد .با توجه به این که تقویت مو نسبت به کاشت برای کسانی که نیاز فقط به تقویت دارند و ریزش مو در آنان پراکنده می باشد مناسب تر می باشد .